Efter avslutade gymnasiestudier och den obligatoriska värnplikten prövade jag under några år på olika jobb. Så småningom landade jag i beslutet att läsa till biomedicinare. Sedan arbetade jag på några olika labb i Uppsala och Göteborg för att också få praktisk erfarenhet. De flesta intressanta områden inom biomedicin visade sig dock kräva djurförsök, något som jag inte ville syssla med. I stället sadlade jag därför om till gymnasielärare inom matematik, kemi och naturkunskap.

Mitt intresse för homeopati väcktes då min pappa, som läkare, började komplettera sina behandlingsmetoder med homeopatiska medel. Jag blev nyfiken och ville lära mig mer. Den vanliga skolmedicinen har absolut sina förtjänster om man vill uppnå ett tillfälligt snabbt resultat och bli av med symptomen. Men oftast återkommer problemen då man slutar med medicinen. Grundproblemet kvarstår. Inom homeopatin talar man inte om olika sjukdomar utan om symptom och dessa uppstår när det är en obalans i kroppen. Genom att med rätt medel få bort obalansen, får man också bort hela grundproblemet och därmed symptomen. Det var denna filosofi som fångade mitt intresse och gjorde att jag utbildade mig till homeopat.